Omgaan met mooie vrouwen

Gebruik de parel van schoonheid

Als man ontkom je er niet aan dat je op straat, school of werk meiden of vrouwen tegenkomt die aantrekkelijk zijn om te zien. Een ReinStrijder wil zich niet laten leiden door lust, maar hoe ga je dan om met vrouwelijk schoon?

Je hoeft je geen zorgen te maken wanneer je aantrekkingskracht voelt tot een mooi meisje of een knappe vrouw. Het is heel begrijpelijk dat zo iemand je opvalt. Wel is de vraag: Wat doe je in je hoofd met de beelden die je ziet?

Lustgevoelens

De valkuil is dat je de beelden van de schone dame in je hoofd gaat gebruiken voor je eigen lustgevoelens. Je bekijkt haar lichaam als een lustobject of je fantaseert over hoe ze er naakt uit zou zien. Bij deze gedachten word je gedreven door lust. Je gedachten zijn puur gericht op jouw eigen behoeftes. Deze gedachten komen rechtstreeks van de duivel en ze proberen je denken te verzieken. Het is niet je eigen denken waar dit vandaan komt. Het is daarom belangrijk dat je je afkeert en afstand doet van deze gedachten. Je mag ze wegsturen in de naam van Jezus.

Help! Een schoonheid!

Het is niet de bedoeling om je bang te maken voor je lustgevoelens, waardoor je in elkaar zou duiken wanneer je een mooie jongedame ziet. In plaats daarvan kun je beter ‘De parel van schoonheid’ gebruiken. Deze techniek zorgt er voor dat je wat je ziet gebruikt om de ander te zegenen.

De parel van schoonheid

Je ziet een aantrekkelijk persoon lopen. In plaats van naar haar lichaam te kijken, kies je er voor om gewoon naar haar ogen te kijken. Hiermee zie je haar als mens en niet als lustobject. In je hoofd denk/bid je dan het volgende:
“Wat heeft U haar mooi gemaakt, God. Ik leg de parel van schoonheid in haar hart en ik zegen haar in Jezus naam.”

In plaats van de beelden voor jezelf te gebruiken heb je nu je kans gegrepen om iemand te zegenen en iets moois te geven. De parel van schoonheid is een geschenk dat je in iemand legt uit bewondering. Dat is enorm kostbaar. Oefen hiermee en maak er een automatisme van. Zo houdt je je ogen en gedachten op de juiste plaats.