Leg je smartphone niet naast je bed

Leg je smartphone niet naast je bed

Je gaat naar bed om te slapen. Toch zijn er veel mensen die ’s avonds of ’s nachts in bed nog uren bezig zijn op hun telefoon. Ben je je bewust van de gevaren?

Liggend ben je minder scherp

Als ReinStrijder is het belangrijk om extra scherp te zijn op het internet. Facebook, nu.nl en andere websites zitten vol met lustprikkels. Wanneer je in bed ligt schakelt je lichaam over op een relax modus, waarin je minder scherp bent. De kans op een terugval is dus vele malen groter.

Straling kan slecht zijn voor je gezondheid.

Het is sowieso verstandig om niet naast je smartphone te slapen, aangezien er straling van je telefoon afkomt. De onderzoekers zijn het nog niet helemaal met elkaar eens, maar volgends sommige onderzoeken is het schadelijk om iedere nacht met je hoofd vlakbij een smartphone te liggen.

Waar kun je hem laten?

Je kunt je smartphone het beste in een andere kamer aan de lader leggen. Is je smartphone ook je wekker? Dan kun je een ouderwetse losse wekker gebruiken om te zorgen dat je op tijd wakker wordt. Doordat je in bed niet meer iedere avond een half uur op je telefoon zit kun je een half uur langer slapen!